Home

 

Yoga downloads

 

 

 

 

Meditatie downloads

 

 

 

 

Tarot

 

 

 

 

Zwangerschaps -mandala maken

 

 

 

English version:

 

Meditatie Downloads:

Waarom mediteren?

Mediteren kan op veel manieren. Voor je eraan begint is het van belang om jezelf de vraag te stellen wat de reden is dat je wilt mediteren. Het kan zijn dat je afstand wilt doen van oud zeer of opgedane patronen die een eigen leven lijken te leiden en die je als negatief ervaart. Het kan zijn dat je een dieper contact met God zoekt, een beter contact met het rustige deel van jezelf, of dat jij je hectische leven wilt ontvluchten. Er zijn veel redenen waarom mensen aan meditatie beginnen. Vraag je serieus af waarom je het wilt! En bij je antwoord, zoek je vervolgens een meditatievorm die er bij past.
Wat alle meditatievormen gemeenschappelijk hebben is dat je er in geestelijk opzicht beter van wordt. Elke vorm van mediteren brengt je dichter bij je ware zelf en bevordert zo je spirituele groei.
Beslis zelf of de cursussen die hier worden aangeboden iets voor je zijn.

Sinds 2008, geef ik geen meditatielessen meer!
De door mij gemaakte cursusboeken (geschikt voor docenten en gevorderden in meditatie) zijn hier te downloaden.

btnCursus-/Werkboek Hartmeditatie

In 10 lessen word je, via oefeningen en theorie, naar een vorm van mediteren geleid die het hart meer opent door het in contact te brengen met 'het hogere.'

Voor een indruk over de inhoud, klik hier.

Het cursusboek Hartmeditatie (57 blz.) is te downloaden:
Download/Openen "Cursus-/Werkboek Hartmeditatie" (PDF)

btn Lichtmeditatie:

Jezelf (be-)zien door het kosmisch oog. Een cursus die je leert over de spirituele functie van het heiligbeen en hoe die te benutten.

In vijf lessen wordt aangeleerd hoe je het energiekanaal kunt openen waarmee je als mens in staat bent om de energieën die het emotielichaam negatief belasten uit het lichaam los te laten. Er wordt gewerkt aan de hand van een methode van yoga- en meditatiedocente Hetty Draaijer, door mij op maat gemaakt voor ervaren Hathayoga-cursisten die het op kunnen brengen om minimaal 4 keer per week een half uur aan meditatie te besteden, naast het doorwerken van de bijbehorende theorie.

Het cursusboek Lichtmeditatie (18 blz.) is te downloaden:
Download/Openen Cursus-/Werkboek Lichtmeditatie (PDF)

Als je een cursus zonder docent wilt doorwerken is het van belang dat je aan de volgende criteria voldoet.

Je moet:

  • jezelf tot rust kunnen brengen zonder de hulp van derden, over voldoende discipline beschikken en ruimte willen en kunnen creëren om te oefenen
  • bekend zijn met visualiseren
  • over enige kennis van de chakra's en de niet-stoffelijke lichamen beschikken
  • enige ervaring hebben met lichaamswerk zoals Hathayoga, en de bekkenadem beheersen
  • bereid zijn te onthechten, d.w.z. afstand willen doen van zaken die niet wenselijk zijn voor je zielenheil

btn64 Visualisaties

Je vindt hier visualisaties die betrekking hebben op onderwerpen uit de yoga zoals aarden, de zintuigen, loslaten, energie... Voor docenten te gebruiken als eindontspanning, voor cursisten om thuis (na) te lezen.

Voor een indruk over de inhoud, klik hier.

64 Visualisaties (73 blz.) is te downloaden:
Download/Openen "64 Visualisaties" (PDF)

 

Op de website InnerNed (gewijd aan alternatieve, spirituele en geneeskundige onderwerpen) is meer informatie te vinden over meditatie en yoga.